Hiába a jogerős ítélet, nem adta ki az állami cég Habonyék szerződéseit

Feljelentést tett a Transparency International.

MN
2017. 05. 19. 6:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jogerősen is pert nyert a Fővárosi Ítélőtáblán a Transparency International abban a perben, amelyet a Magyar Naranccsal együttműködve indított annak érdekében, hogy kiderüljön, mennyiért hirdetett az Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt. a Habony Árpád tulajdonában álló Modern Media Group kiadványaiban – idézi fel a Magyar Narancs. Az elsőfokú után ugyanis a másodfokú bíróság is kimondta, hogy az EUF Zrt.-nek ki kell adnia azokat az adatokat és szerződéseket, melyekből kiderül, pontosan mennyi közpénzt költöttek el a Habony Árpádhoz tartozó Lokál-csoportnál.

A dokumentumok azonban nem érkeztek meg, pedig az  EUF Zrt.-nek április 12-éig lett volna lehetősége arra, hogy szabályosan teljesítve a bíróság döntésében foglaltakat, kiadja az adatokat – írják, hozzátéve: ehelyett folyamatosan halasztási kérelmekkel állt elő.

A Transparency International Magyarország május 11-én feljelentést tett a rendőrségen. Beadványukban a Btk. 220. paragrafusára hivatkoztak, amely szerint közérdekű adattal történő visszaélést valósít meg az, aki jogerős bírósági ítélet ellenére sem tesz eleget közlési kötelezettségének.

Egyébként már a múlt héten megtették elektronikus úton a feljelentést, ám azt a zuglói rendőrkapitányság nem találta meg – így a feljelentést végül személyesen, papíron benyújtva tették meg – teszi hozzá a Magyar Narancs.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.