Hiába segített a kormány, adósságban úszik az ORÖ

Kiabálás és egymásra mutogatás kísérte a szerdai ülést.

MN
2017. 05. 31. 18:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hiába engedett el a kormány 1,3 milliárd forint adósságot az Országos Roma Önkormányzatnál, a szervezetnek még így is közel 1 milliárdos tartozása maradt fenn – tudta meg a Hír TV.

A szerdai ülést kiabálás, egymásra mutogatás és a nyilvánosság teljes kizárása jellemezte. Hiába jelent meg szinte a teljes magyar média és számtalan érdeklődő, Szilárdi László képviselő kérésére a termet mindenkinek el kellett hagynia, aki nem képviselő.

Hegedüs István, az ORÖ volt elnöke közölte: úgy véli, „az önkormányzatok történetében még nem fordult elő, hogy egy közgyűlés teljesen zárt legyen, és onnan minden vendéget és a sajtó munkatársait elküldjék, akik részt kívántak volna venni és hiteles beszámolót készítettek volna arról, hogy tulajdonképpen mi is történik az Országos Roma Önkormányzatban.”

Vannak, akik Farkas Flóriánt támogatják, a másik csoport a fideszes országgyűlési képviselő ellenzékének tekinthető – ők azt mondják, Farkas emberei akadályozták meg a nyílt ülést azért, hogy ne derüljön ki, az önkormányzat tavaly hogyan gazdálkodott.

„Nem tudom, hogy mi ebben az olyan eget rengető titok, amit a közvélemény ne tudna. Mindannyian tudjuk, hogy miről szól ez a történet. Valószínű, hogy azt nem szeretnék, hogy az önök vagy mások mikrofonján keresztül megtudja az adófizető állampolgár, hogy mire megy el a pénze” – mondta Makai István, az ORÖ egyik képviselője.

Ám hiába próbálták eltitkolni a számokat, a Hír TV birtokába került az a dokumentum, amely a kérdéses pénzügyi elszámolást tartalmazza. Ebből pedig kiderül: hiába a kormány 1,3 milliárd forintos segítsége, az önkormányzat így is hatalmas adóssággal küzd. Mielőtt megkapták a kabinet segítségét, összesen 2,4 milliárd forinttal tartoztak, és bár a kormánytól kapott pénzen felül is törlesztettek, a kötelezettségeik mértéke még így is 943 millió forint volt 2016. december 31-én. Azt nem tudni, hogy azóta törlesztettek-e ebből – teszi hozzá a Hír TV.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.