Hiba volt a hóemberes feladatban a matekérettségin

Az angol nyelven vizsgázók egyik feladatsorában rossz szó szerepelt. A tanárok helyben javíthatták.

Gabay Balázs
2017. 05. 09. 10:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az angol nyelven kedden matematikából középszinten érettségizők feladatsorában az egyik feladat hibás volt, tudta meg az Index az egyik két tannyelvű gimnázium igazgatójától.

„Az érettségi kezdete után 60 perccel szólt nekünk az Oktatási Hivatal, hogy a 16/B jelű feladat hibás. Gyorsan meg is nézte az angol nyelven matematikát oktató tanár kollégánk, és valóban, azt látta, hogy abban a formában, ahogy a feladatlapon szerepel, a feladat megoldhatatlan. Az angol szövegleírásában olyan jellegű elírás volt, ami miatt lehetetlen volt helyes megoldást készíteni\" – mondta a portálnak az igazgató. Az említett feladatban egy rajzolt hóember gombjai alapján kellett számításokat végezni, de a size szó helyett kétszer is a type szó szerepel.

Az Oktatási Hivatal engedélyezte, hogy a diákok 15 perccel tovább írhassák az érettségit a hiba miatt, melyet a szaktanárok helyben javíthattak a szövegben. Azt egyelőre nem tudják, hogy a megoldókulcsot miképp módosítják és hogyan értékelik a feladatot.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.