Huszonnégy kórházat újítanának meg

A Szent János-kórház is köztük van. A nagy kórházi centrumokban is komoly fejlesztések indulnak.

MN
2017. 05. 17. 7:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kiemelt beruházássá minősíti a budapesti kórházak felújítását egy április végén megjelent kormányrendelet, az Egészséges Budapest program alapján 24 helyen indulnak fejlesztések a következő években – szúrta ki az Index. Az erről szóló koncepciót a kormány még el sem fogadta, ám ez az első konkrét jele annak, hogy megkezdődhetnek az átalakítások.

A kormányrendelet meggyorsítja a hatósági ügyek intézését, amelyek nemcsak az új kórházépületekre vonatkoznak, hanem a kapcsolódó útépítési, közműfejlesztési munkákra is. A rendelet a szakhatósági eljárások ügyintézési határidejét 8 vagy 15 napban határozza meg. Azt is tartalmazza, hogy az építkezésekkel kapcsolatban „településképi véleményezési eljárást nem kell lefolytatni”, és „településképi bejelentési eljárásnak” sincs helye.

A rendeletből, amely összesen 24 kórház fejlesztéséről ír, kiderül:

Az Index úgy tudja, az átalakításokat nagyrészt hazai forrásból kell megvalósítani.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.