Ilyen is ritkán van: sorosozás nélkül válaszolt a kormány

Igaz, az eredeti felvetésre sem adtak választ, Kész Zoltán hiába tett fel kérdést a nemzeti konzultációról.

Katona Mariann
2017. 05. 05. 14:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eddig sem árult el túlságosan sok konkrétumot a kormány arról, hogy pontosan milyen uniós szabályozástól tartva indította el a nemzeti konzultációt, az erre vonatkozó konkrét kérdésre sem adott egyértelmű választ. A kormányzati kommunikáció ugyanis kimerül abban, hogy Brüsszel be akar avatkozni a magyar szabályozásokba, így veszélyben van a rezsicsökkentés, az adócsökkentés és számos munkahelyteremtő intézkedés. Emellett szintén Brüsszel kényszeríteni akar minket az illegális bevándorlók beengedésére, a külföldről támogatott szervezetek pedig „átláthatatlan” módon akarnak beavatkozni a magyar belügyekbe.

Az Országgyűlésben független képviselőként ülő Kész Zoltán ezért rákérdezett, melyek azok az uniós szabályok vagy tervezett intézkedések, amelyekről a kormány beszél. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára válaszolt, de abból semmi érdemi nem derült ki. Kizárólag a szokásos kommunikációs paneleket ismételte meg egyetlen konkrét szabály vagy javaslat megjelölése nélkül. Az állítólag veszélyben lévő rezsicsökkentés kapcsán például csak annyi magyarázatot adott: Brüsszel továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy kivegye a tagországok kezéből az áramár meghatározásának jogát, s ezzel gyakorlatilag eltörölné a rezsicsökkentést.

A kormánypárti politikusok részéről állandóan hangoztatott felvetés is természetesen előkerült, vagyis hogy a bevándorlás kérdésében van a legnagyobb nézeteltérés a kormány és az unió között. A magyar kabinet ugyanakkor továbbra is ragaszkodik a határok megvédéséhez, a határzárhoz, és fel fog lépni a betelepítési programok ellen. Az azonban már ismét csak nem derült ki, hogy éppen milyen betelepítési programtól tart.

Külön érdekesség, hogy Dömötör Csaba még a bevándorlás kapcsán sem említette a kormány által lényegében közellenségnek kikiáltott Soros Györgyöt, pedig a milliárdos neve mostanában szinte az összes kormányzati közlésben szerepel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.