Iskolai alapítvány pénzével tűnt el a „fideszes tanár úr”

Amikor kiderült, titoktartási nyilatkozatot írattak alá a tanárokkal. A pénzt azóta állítólag visszavitte.

MN
2017. 05. 15. 6:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyanús körülmények között nyoma veszett a budapesti Szemere Bertalan Általános Iskola és Gimnázium diákjait támogató alapítvány pénzének – írja a HVG.hu –, amihez az intézmény egyik tanárának, K. Andrásnak lehet köze. Az iskolában csak „fideszes” tanárként emlegették, mivel a kormánypárt egyik V. kerületi embere.

Amikor áprilisban kiderült, hogy valószínűleg többmilliós összeg hiányzik, az alapítvány vagyonát kezelő napközis tanár lemerítette a számlát, gyorsan szabadságra ment, és gyakorlatilag eltűnt a tantestület szeme elől, a kollégáival pedig aláírattak egy titoktartási nyilatkozatot, nehogy kitudódjon a pénz eltűnése. Az állásukat féltő tanárok nem tiltakoztak, a tantestület összes jelen levő tagja aláírta a nyilatkozatot.

A titkolózás oka a HVG.hu forrásai szerint az volt, hogy K. Andrást „nagy fideszesként” tartották számon. Ez nem csak híresztelés, hiszen az V. kerületi önkormányzat jogi, ügyrendi és közbeszerzési bizottságában is külsős tag a Fidesz–KDNP delegáltjaként. Az önkormányzat honlapján ma is elérhető a vagyonnyilatkozata, amelyben szerepel, hogy tanító a Szemere Bertalan Általános Iskola és Gimnáziumban.

A BRFK a HVG-nek megerősítette, hogy valóban folyik nyomozás az alapítvány feljelentése alapján ismeretlen tettes ellen. Az iskola igazgatója csak annyit volt hajlandó megerősíteni, hogy K. András valóban fizetett szabadságon van. A Klik tankerületi igazgatója azzal passzolta a kérdést, hogy az alapítvány egy külön szervezet, amelynek a tevékenységéről nem tudnak nyilatkozni.

Maga K. András előbb időt kért, múlt péntekre ígért nyilatkozatot, de akkor csak az igazgató jelentkezett, és arról tájékoztatta a HVG-t, hogy a tanár „visszahozta a pénzt”, amivel végül elismerte, hogy az hiányzott az alapítvány kasszájából. Az V. kerületi önkormányzat és a polgármester nem reagált az üggyel kapcsolatos megkeresésre. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.