Jegyzékben tiltakozott az orosz követség Tordai akciója miatt

A Párbeszéd szóvivője bemászott a képviselet területére, és „Állítsuk meg Moszkvát!” matricákat ragasztott az épületre.

MN
2017. 05. 12. 13:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Oroszország budapesti nagykövetsége úgynevezett szóbeli jegyzékben tett panaszt a Külgazdasági és Külügyminisztériumban amiatt, hogy Tordai Bence, a Párbeszéd szóvivője és két társa április 12-én bemászott a képviselet területére, és „Állítsuk meg Moszkvát!” feliratú matricákat ragasztottak az épületre. A jegyzékben (amelynek csak a neve szóbeli, valójában írásban szokás benyújtani) a diplomáciai testületekről szóló bécsi egyezmény alapján kifogásolják az aktivista tettét.

A tiltakozás abból a válaszlevélből derül ki, amelyet Szijjártó Péter külügyminiszter küldött Szabó Tímea, a Párbeszéd parlamenti képviselőjének írásbeli kérdésére. Szijjártó azt írta: a jegyzéket a bevett szokások szerint továbbították a Belügyminisztérium rendészeti államtitkárságára. Tordait és társait még a helyszínen igazoltatták a rendőrök, és szabálysértési eljárás indult ellenük.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.