Jobbik: indulhat az aláírásgyűjtés a bérunióért

A párt közölte: ellenzékből is érvényre lehet juttatni a nemzeti érdeket.

MTI
2017. 05. 17. 11:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A politikus felidézte, hogy szövetségeseikkel az egyenlő munkáért egyenlő bért elvének érvényesítését tűzték ki célként, vagyis szeretnék kiküszöbölni a keleti és nyugati bérek közötti különbséget. „Az uniós csatlakozás óta erre várunk” – jelentette ki.

Értékelése szerint míg a Fidesz a saját hatalma megtartása érdekében, álügyek mentén folytat szabadságharcot Brüsszellel, az MSZP pedig gátlástalan kiszolgálója a brüsszeli hatalomnak, addig a Jobbik ellenzékből is érvényre tudja juttatni a nemzeti érdeket.

Gyöngyösi Márton azt mondta, bebizonyosodott, hogy van uniós eszköz a bérek felzárkóztatására. Brüsszel azt üzente Orbán Viktornak, hogy támogatja a Jobbik kezdeményezését – értelmezte a jóváhagyó döntést, amellyel szerinte a bérunió a migrációval azonos szintre helyezkedett. A valódi szolidaritás nem a bevándorlással kapcsolatos, hanem a tagállamok egymás iránti érzékenységével – tette hozzá.

A politikust kérdezték Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje ígéreteiről is, amelyeket az országos nyugdíjasparlament rendezvényén tett. Gyöngyösi azt felelte: a választás előtt mindig beindul a felelőtlen ígérgetés, a szocialisták gyakran megszólítják a nyugdíjasokat, azonban 2002 és 2010 között volt lehetőségük, hogy érdemben foglalkozzanak a helyzettel, ebbe is belebuktak, így jobban tennék, ha nem bocsátkoznának ilyenekbe.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.