Káoszt okozott a hirtelen lezúduló eső Pest megyében

Húsz komolyabb bejelentéshez riasztották estig a tűzoltókat.

MTI
2017. 05. 03. 20:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Húsz komolyabb bejelentéshez riasztották estig a tűzoltókat Pest megyében, ahol szerdán jég és a hirtelen lezúduló eső okozott kisebb-nagyobb fennakadásokat – közölte a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel. Csámpai Attila elmondta, hogy Nagykáta és Tápiószentmárton térségét jégeső sújtotta, Dunavarsányban, Szigetszentmiklóson, Taksonyban a lezúduló esővíz okozott problémákat, Dunaharasztiban, az Ady Endre úti aluljáróban pedig két gépjármű akadt el az egyméteres vízben, ki kellett őket menteni. Mogyoródon volt olyan pince, amelyben kétméteres vízhez riasztották a tűzoltókat, és a térségben hat családi házhoz kellett kivonulniuk – tette hozzá a szóvivő.

Mint megírtuk, csütörtökön ugyancsak csapadékos időjárásra lehet számítani: Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Békés megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki felhőszakadás miatt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.