Képviselőt ültetnének a parlamentbe a magyarországi németek

A nemzetiségi szószóló nem elég, teljes jogú képviselőt szeretnének.

MN
2017. 05. 08. 15:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyarországi Németek Országos Önkormányzata a 2018-as országgyűlési választásokat követően nemzetiségi szószóló helyett teljes jogú képviselőt ültetne a parlamentbe, aki a magyarországi németek érdekeit képviselhetné – írták az MTI-hez eljuttatott közleményükben.

Heinek Ottó, a közgyűlés elnöke a kommünikében arra emlékeztetett, hogy az országos önkormányzat stratégiájában rögzített célja a következő ciklusban a szószólói helyett a szélesebb jogkörrel bíró képviselői mandátum elérése. A közgyűlés támogatta azt az elképzelést, amely szerint rövidesen feláll egy kampánystáb, amely nyár végéig részletes tervezetben rögzíti az ősztől esedékes mozgósítást.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.