Kerítéssel zárta le a nemzetközi kerékpárutat egy cég a Duna-parton

Az önkormányzat egy parkoló használati díját akarta behajtani, a cég válaszul kerítést épít.

MN
2017. 05. 12. 14:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Óriási kerülőre kényszeríti a kerékpárosokat, hogy egy magáncég kerítéssel zárja le a bicikliutat Ferencvárosban, a Kis-Duna partján – írja a Kerékagy blog. Ezt elvileg jogosan teszi, hiszen az Eurovelo 6 nemzetközi kerékpáros főút részét képező szakasz magánterületen fut, de valójában a cég és az önkormányzat közti jogvita áll a háttérben.

A Magyar Kerékpárosklub helyi szervezete szerint a Laterex Építő Zrt. illetéktelenül parkolónak használ egy önkormányzati területet, amire visszamenőlegesen súlyos összegeket kellene fizetnie. Bosszúból a cég lezárta az E6 kerékpárutat, ami szerintük telekkönyvileg hozzájuk tartozik.

A ferencvárosi önkormányzat tehetetlen. Legalábbis a Kerékagynak küldött álláspontjuk szerint évek óta jelezték, hogy a ki kellene sajátítani a Duna-parti ingatlanokat, ahol a kerékpárút fut, de erre nincs forrásuk. A magántulajdon lekerítése így nem jogellenes.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.