Kétmilliárdot kap sportcsarnoképítésre a rezsibiztos magánalapítványa

Németh Szilárd megint jól járt. Csepelen épül fel közpénzből a birkózóknak szánt létesítmény.

MN
2017. 05. 27. 18:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kétmilliárd forintos költségvetési támogatást kap a Németh Szilárd által alapított és a rezsibiztos lakhelyére bejegyzett Magyar Birkózó Akadémia Alapítvány, hogy felépítse a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia multifunkcionális sportcsarnokát – derült ki a PM-es Hudák János, a csepeli képviselő-testület tagjának blogbejegyzéséből.

Az ellenzéki politikus furcsának találja, hogy egy nappal az ülés előtt az addig ötszázmilliósra tartott beruházás költsége hirtelen a négyszeresére nőtt. A projekttel pedig az a legnagyobb baja, hogy a sportcsarnok nem kerül köztulajdonba, hanem a fideszes képviselő és egyben a birkózószövetség elnöke által alapított és lakhelyére bejegyzett magánalapítványé lesz.

„Mindenféle jogi és elvi megfontolást nélkülözve személyes szimpátiára, illetve politikai lojalitásra alapozva készülnek több milliárd forint közpénzt és egy egész sportág számára meghatározó létesítményt bízni egyvalakire” – fejtette ki aggályait Hudák János.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.