Kitilthatják a Fidelitast a Képviselői Irodaházból?

Matricáztak ők is, a Párbeszéd szóvivőjét ugyanezért „örökre” száműzték.

Katona Mariann
2017. 05. 02. 13:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Érdekes döntés vár Kövér Lászlóra, miután a Fidelitas ma délelőtt matricákkal dekorálta ki a Jobbik néhány irodáját a Képviselői Irodaházban. A Fidesz ifjúsági szervezete olyan képeket ragasztgatott ki, amelyeken Simicska Lajos képe, illetve az „ez is az enyém” felirat látható. Ez tökéletesen beleillik a kormánypártok mostani kommunikációjába, éppen nemrég indult el a Fidesz százmillió forintjából, de a Fidelitas szervezésében egy plakátkampány, amelyen Vona Gábor Jobbik-elnököt mint bábut Simicska Lajos mozgatja.

A Fidelitas lépése azért vet fel kérdéseket, mert amikor legutóbb Tordai Bence, a Párbeszéd szóvivője ugyancsak matricákat ragasztgatott a Parlamentben, mégpedig Orbán Viktor miniszterelnök dolgozószobájának ajtajára, Kövér László örökre kitiltotta.

A Fidelitas a Facebook-oldalán is bemutatta akcióját, amely nemcsak a Jobbikot célozta. Ugyanilyen matricákat ragasztottak az Index szerkesztőségének, illetve a Hír TV-nek a táblájára is. Azzal indokolták mindezt, hogy rá akarnak világítani, „az elveit feladó Jobbiknak és az Indexnek valójában ugyanaz a milliárdos földesúr a gazdája, így az Index rövid időn belül Simicska új pártjának lakájmédiája lehet”.

Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője ennek kapcsán arról beszélt, hogy ők nem adták fel az elveiket, pontosan tudják, hogy kicsodák. Éppen a Fidesz az, amely már azzá vált, ami ellen létrejöttek még 1989-ben – tette hozzá. Az ellenzéki politikus nagyon kíváncsi, hogy Kövér László hogyan dönt az ügyben, ezt az akciót is követi-e vajon bármilyen szankció.

Felmelegítve

Újra benyújtja a Jobbik a korábban már a kormánypárti többség által leszavazott migránsellenes alaptörvény-módosító javaslatát. Ez az az indítvány, amely szó szerint megegyezik az Orbán Viktor által jegyzett kvótaellenes szöveggel, csak ki van egészítve a letelepedési kötvények megszüntetésével is. A Jobbik azután látta ezt ismét fontosnak, hogy a hétvégén kiderült: a kormány hajlandó a 14 és 18 év közötti migránsok befogadására, ha dns-vizsgálat igazolja, hogy valóban annyi idősek. Mirkóczki Ádám elmondása szerint rendkívüli ülésnapon tárgyalnák a javaslatot, ehhez negyven képviselő aláírására van szükség. Most várják, hogy a Fidesz és a KDNP „színt valljon”, hogyan is állnak a migránsokhoz. (K. M.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.