Kitörölhetik a képviselők A munka törvénykönyvével

Vécépapírra nyomtatta valaki A munka törvénykönyvét, meghekkelt guriga került a parlamenti mosdóba.

MN
2017. 05. 02. 19:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vécén is találkozhatnak a parlamenti képviselők A munka törvénykönyvével: valaki vécépapírra nyomtatta és az Országgyűlés ülésterme melletti mosdóba akasztotta a törvény szövegét.

Nem ez az első ilyen tekercs: korábban Demeter Márta, az MSZP-ből kilépő országgyűlési képviselő akasztott egy hasonló gurigát a Fidesz Lendvay utcai székházának kerítésére a Magyar Munkavállalókért Mozgalom képviselőivel, és nem kizárt, hogy a mostani akció mögött is ő áll – írja a 24.hu, a portál képet is közöl a meghekkelt gurigáról.

Az Mt. rabszolgatörvénynek is nevezett korábbi módosítási terve szerint a munkaadóknak csak háromévente kellett volna elszámolniuk a túlórákkal, de a kormány végül is megijedt a társadalmi méretű fölháborodástól, és a parlament gazdasági bizottsága visszavonta a törvényjavaslatot – amelyet egyébként korábban éppen a bizottság terjesztett be.

Ha a különösebb hírverés nélkül beterjesztett törvényjavaslatot megszavazták volna, a több műszakban üzemelő gyárakban vagy a szezonális ágazatokban – mint a turizmus, a mezőgazdaság – a cégek minden normális, észszerű megkötés nélkül tudták volna még több munkára fogni az alkalmazottakat, akár hét végén, vagy hetekig pihenőnap nélkül.

A pluszmunkáért járó pótlékot pedig lehet hogy csak három évvel később kapták volna meg a dolgozók.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.