Kormányellenes tüntetésecskébe futottunk Budapesten

Maroknyian demonstrálnak a Családok Budapesti Világtalálkozójának helyszínén.

Hutter Marianna
2017. 05. 25. 7:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány, szerintük abortuszellenes intézkedései miatt tüntetnek a Patent Egyesület szimpatizánsai közül néhányan a Családok Budapesti Világtalálkozójának helyszínén, ahol nemsokára Orbán Viktor miniszterelnök is felszólal, és várhatóan családpolitikát érintő bejelentéseket is tesz majd. Ezekről elhangzásuk után természetesen mi is beszámolunk.

Megírtuk: tavaly csökkent ugyan valamelyest a terhességmegszakítások száma, de még így is nagyjából 30 ezer ilyen beavatkozást végeztek el, miközben 93 ezer gyermek született.

Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke a minap úgy fogalmazott: „A miniszterelnök úr világosan fogalmazott, 2030-ra azt szeretné elérni a kormány, hogy 30 ezerrel nőjön a magyar lakosságnak a száma, tehát 2030-ra növekedést kell produkálni. Nagyon nehéz lesz megfordítani, de minden döntést ez alá kell rendelni, minden döntésünket az alá kell rendelnünk, hogy ne fogyjunk el, nagyon egyszerű ennek a magyarázata, aki teleszüli a világot, azé a világ.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.