Kósa: Botka veszélyes a magyarság számára

Téves hír jelent meg Botka Lászlóról, Kósa Lajos erre hivatkozva minősítette az MSZP miniszterelnök-jelöltjét.

MN
2017. 05. 26. 9:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kósa Lajos szerint Botka László veszélyes a magyar nemzet, a magyar emberek biztonságára, hiszen az MSZP kormányfőjelöltje arról nyilatkozott, hogy ha megválasztják, akkor lebontja a kerítést a határon.

A Fidesz frakcióvezetője pénteki sajtótájékoztatóján idézte fel Botka László Reutersnek adott – és mint később kiderült, itthon tévesen idézett – nyilatkozatát, amire Kovács Zoltán kormányszóvivő is ráharapott.

Kósa szerint Botka akkor akarja elbontani a kerítést, amikor az egyik legbrutálisabb terrortámadás következett be, hiszen Manchesterben már gyerekek voltak a célpontok. Ha „a szocialisták győznek, akkor mértéktelenül és korlát nélkül be fogják engedni a migránsokat, elbontják a kerítést, és Magyarországot kiszolgáltatják ennek az újkori emberáradatnak, népvándorlásnak” – fogalmazott a politikus.

Csakhogy Kósa Lajos egy olyan téves MTI-hírt idézve támadta Botkát, melyet az MSZP már csütörtök este megcáfolt: a szocialisták helyesbítése szerint ugyanis Botka László nem bontásáról beszélt, csupán arról, hogy az EU közös határvédelmi rendszerének elfogadása és kiépítése után, és a közel-keleti helyzet rendeződése esetén már nem lesz szükség a kerítésre. 

A távirati iroda csütörtökön még frissítette a Botkáról szóló téves hírt az MSZP közleményével, pénteken azonban Kósát citálva gyakorlatilag megismételte saját korábbi téves állításait, bármilyen külön jelzés, saját hibájukra történő utalás nélkül.

A kormányzati felhördülés azért is lehet álságos, mert – ha a közel-keleti válság nem is most fog megoldódni – a 175 kilométeres határkerítést eleve ideiglenes jelleggel húzták fel a szerb–magyar határon, mutat rá cikkében a Heti Válasz.

Kósa Lajos a CEU-ról is beszélt sajtótájékoztatóján: a kérdésre, hogy a CEU Magyarországon marad-e, a Fidesz frakcióvezetője azt válaszolta: a New York állambeli székhelyű CEU nem fog elköltözni Magyarországról, hiszen most is New Yorkban van. Mindez nem válasz arra a kérdésre, hogy mi lesz a budapesti székhelyű Közép-európai Egyetemmel, amely tényleges képzést biztosít hallgatóinak.

Arra a felvetésre, hogy a Közép-európai Egyetem és a New York-i székhelyű CEU közötti működési szerződést ugyanaz az elnök írta alá, Kósa Lajos azt monda: mindez arra enged következtetni, hogy „Soros György szándékosan leplezi az adómachinációit és a jogi kiskapukat kihasználó trükkjeit”, és „úgy keveri a kártyát”, hogy a végén senki ne értse, mi történik. Szerinte minden esetben jogi aggályokat vet fel egy olyan szerződés, amelynek mindkét érdekeltségi fele ugyanaz a személy.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.