Kósa Lajos felfüggesztette az iraki misszió bővítéséről szóló vitát

A vita az iraki misszió meghosszabbításáról és létszámának bővítéséről a honvédelmi és rendészeti bizottságban zajlott.

MTI
2017. 05. 08. 14:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kósa Lajos, a bizottság fideszes elnöke hétfő délutáni sajtótájékoztatóján elmondta: felmerültek olyan kérdések, amelyeket csak zárt ülésen lehet megvitatni. Ezenfelül is több kérdést kell tisztázni, amelyek megválaszolására a külügyminisztert vagy helyettesét, a honvédelmi minisztert és a Honvéd Vezérkar képviselőjét is meghívják.

A kormánypárti politikus elmondta: az ellenzék jó néhány tagja e kérdésektől tette függővé, hogy támogatja-e a javaslatot.

Szerdai zárt ülésére a nemzetbiztonsági bizottság is napirendre tűzte a honvédség iraki missziójáról szóló javaslatot. Kósa Lajos kérdésre válaszolva azt mondta, megnézik, tud-e majd együttes ülést tartani a két bizottság.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.