Kósa megvédte Habony Árpádot

A Fidesz frakcióvezetője továbbra sem tartja közszereplőnek a miniszterelnök tanácsadóját.

MN
2017. 05. 09. 13:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Habony Árpád nem közszereplő, ezért az arcképével visszaélni tilos” – jelentette ki egy más témában tartott budapesti sajtótájékoztatóján Kósa Lajos azt követően, hogy Habony pert indított képmáshoz való jog megsértése miatt a Jobbik „Ti dolgoztok – Ők lopnak!” plakátkampánya miatt.

A Fidesz frakcióvezetője hozzátette: „Rogán Antal miniszter, Mészáros polgármester, Orbán Viktor közszereplő, de Habony Árpád nem. A politikus azt is elmondta a sajtótájékoztatón, hogy mindenkit lebeszél arról, hogy a nem közszereplőknek az arcképével visszaéljen.

A Hír TV beszámolójában felhívja a figyelmet arra, hogy a miniszterelnök tanácsadója a tizenegyedik legbefolyásosabb médiaszemélyiség a Marketing & Media című kommunikációs szaklap ranglistája szerint.

Az ügy érdekessége, hogy 2015-ben első fokon kimondta a bíróság, hogy Habony Árpád közszereplő. A per azonban nem folytatódott másodfokon, mert a tanácsadó a fellebbezéssel kicsúszott a határidőből. Akkor azért fordult a bírósághoz Habony, mert az Index közzétette azt a videót, amelyen az látható, hogy a tanácsadó kijön egy luxusáruházból.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.