Kövér megbüntette a szocialistákat Áder letegezése miatt

Állítólag azt mondta: azért nem tegezhetik az MSZP-sek az államfőt, mert „nem őriztek együtt disznót”.

MN
2017. 05. 03. 12:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Összesen kilenc szocialista képviselőtől von le 50 és 100 ezer forint közötti összeget Kövér László házelnök, amiért „Vétó” és a „Ne írd alá, János!” feliratú táblákat tartottak fel a parlamenti ülésteremben a lex CEU néven ismert törvényjavaslat három héttel ezelőtti vitájában.

A büntetésről Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese számolt be szerdán, az Országgyűlés mentelmi bizottságának zárt ülése előtt tartott sajtótájékoztatón. Az MTI tudósítása szerint Gőgös Zoltán mellett ott volt további nyolc megbüntetett frakciótársa, akik kormánytagokat, az államfőt és a házelnököt bűnözőként ábrázoló fehér pólót viseltek.

A képviselők a tiszteletdíj-csökkentést tartalmazó házelnöki döntés hatályon kívül helyezése érdekében fordultak a mentelmi bizottsághoz. Gőgös szerint Kövér azért akar megbüntetni szocialista országgyűlési képviselőket, mert bevitték a nép hangját a parlamentbe. A házelnök szerint „felségsértést” követtek el, de az MSZP-s képviselő úgy véli, a demokráciában képviselők jogait ilyen módon csorbítani nem lehet.

Gőgös Zoltán azt mondta, Kövér László ráadásul gyáva is volt, mert nem merte írásba adni indoklását, amely elhangzott a házbizottságon: azért nem tegezhetik az MSZP-sek az államfőt, mert „nem őriztek együtt disznót”.

Az elnökhelyettes szerint Kövér László kijelentései „egy nagyon gyenge idegzetű emberre utalnak”. Ha olyanokat mondhat a házelnök, hogy „dugulj el” vagy „ne óbégass”, akkor nem várhatja el, hogy tiszteletet adjanak neki - mondta Gőgös, megjegyezve: Kövér László nem a főnökük.

A képviselő arra számít, hogy a mentelmi bizottság sem fog nekik fog igazat adni, és ha a parlament sem helyezi hatályon kívül a fizetéscsökkentést, akkor a strasbourgi emberi jogi bírósághoz fordulnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.