Lassan beköszönt az igazi nyár

Pénteken és szombaton még lehetnek záporok, de vasárnaptól igazi nyári időre számíthatunk.

MN
2017. 05. 26. 4:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint pénteken napos, gomolyfelhős idő várható, legfeljebb néhol, elsősorban keleten fordulhat elő futó zápor, kis eséllyel esetleg zivatar. A Dunántúlon és északkeleten erős lökések kísérhetik az északi szelet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 24 fok között valószínű. Késő estére 13, 19 fok közé hűl le a levegő.

Szombaton sok napsütésre számíthatunk, emellett gomolyfelhők képződnek. Néhol zápor kialakulhat. Az északi, északkeleti szél a középső országrész kivételével megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 26 fok között valószínű.

Vasárnap derült, napos, száraz idő várható. Az északkeleti, keleti szél napközben megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 26 fok között valószínű.

Hétfőn túlnyomóan derült, napos időre számíthatunk, csak kevés gomolyfelhő lesz az égen. Csapadék nem várható. A déli, délnyugati szél megélénkül, a Kisalföldön meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között valószínű.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.