Lázár szerint a bankok szabotálják a csokot

A miniszter szerint a banki ügyintézők inkább a saját hiteleiket tukmálják az ügyfelekre.

MN
2017. 05. 24. 14:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány által preferált, gyermekvállaláshoz kötött családi otthonteremtési kedvezmény (csok) helyett a bankok inkább a saját hiteleiket ajánlgatják az ügyfeleknek a kormány kedvezménye helyett – mondta Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter egy hétfői lakossági fórumon. A Hír TV tudósítása szerint Lázár azt mondta:

„A kormány rábízta a bankokra a csoknak a bonyolítását. És a bankoknak az az érdekük, hogy ne a csokot vegyék igénybe, hanem a bankból vegyenek fel hitelt. Ezért, ha az ember bemegy egy bankfiókba, és azt mondja, hogy csokot szeretne, akkor a banktisztviselő nem azt mondja, hogy tessék, itt tessék aláírni, itt tessék kitölteni, hagyja, ez nem olyan, jó, van ennél jobb is. És a bank a hitelét elkezdi nyomogatni, hogy ne csokot vegyen fel, mert az bonyolult, körülményes, gyerek, bizonytalanság, nem lehet tudni, hogy az hogy lesz fölnevelve, inkább adunk magának egy jó hitelt, itt tessék aláírni.”

Lázár két hete egy sajtótájékoztatón azt mondta: eddig 42 ezer család vette igénybe a csokot, 102 milliárd forintos nagyságrendben. Szerinte ezzel függ össze, hogy nőtt az építőipar teljesítménye, és 2016 első negyedévében ötezer, idén viszont már 10 ezer lakásra adtak ki építési engedélyt.

###HIRDETES###

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.