Lekapcsolták a „röszkei müezzin”-t

Aludni sem tudtak a röszkeiek, végül kikapcsolták a kerítésnél a bevándorlókat tájékoztató hangszórókat.

MN
2017. 05. 13. 13:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kikapcsolták a Röszke végében húzódó magyar–szerb határon az „okoskerítést”, melyet a település Felszabadulás utcájában lakók lapunknak csak „röszkei müezzin”-nek neveztek. A Délmagyar szombati beszámolója szerint az áprilisban beadott lakossági panaszok értek célt, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szerint a hangjelzés jelenleg egy 491 méteres szakaszon nem üzemel. A hatóság szerint a hangjelzés kikapcsolása az érintett szakaszon nem veszélyezteti a határőrizeti tevékenységet.

A héten már árammal ellátott vezetéket is telepítettek a déli határon húzódó kerítés egy 10 kilométeres szakaszán, mely jelzőrendszerként is funkcionál és a teljes déli határon kiépítik. A telepítés során egy munkás áramütést szenvedett, őt az Index információi szerint kórházba kellett vinni. A Belügyminisztérium szerint a kerítés „egy szúnyognak sem árt”, emberi életre nem veszélyes.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.