Lenyúlta a Fidesz a Jobbik-plakátok ötletét

A VII. kerületi politikus kampányújságjában DK-s legyőzőjét ekézi a Jobbiktól ellesett módszerrel.

Kovács Áron
2017. 05. 08. 7:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már biztos, hogy megkezdődött a 2018-as választási kampány, és nem csak ellenzéki oldalon. Az erzsébetvárosi postaládákba ugyanis már mindenhová bedobták a Körúti Korzó című kiadványt, amelynek címlapján Rónaszékiné Keresztes Mónika fideszes politikus mosolyog (ezenkívül még hat fotó van róla a 16 oldalas újságban). 

A hétgyermekes politikus korábban alpolgármester volt Budapest VII. kerületében, illetve parlamenti képviselő 2010 és 2014 közt. Legutóbb azonban kikapott az 5. számú választókerületben (ez a VI. és a VII. kerületet foglalja magában) a baloldali összefogás jelöltjeként induló, DK-s Oláh Lajostól, így nem került be a parlamentbe.

Rónaszékiné most azon próbál fogást találni, hogy a DK képviselői tavaly február óta bojkottálják az Országgyűlés munkáját, nem járnak be az ülésekre, de alapfizetésüket azért felveszik. Ez a magatartás valóban felvet kérdéseket, de a fideszes politikus érdekében kiadott újság furcsa köntösbe csomagolta a kritikát: a Jobbik „Ti dolgoztok, ők lopnak” plakátjainak stílusában.

„Ti megdolgoztok a pénzetekét. Ő be sem jár, de felveszi” – áll a lapban. A kis keretes írás nem politikai hirdetésként jelent meg (ahogy az egész újság hivatalosan nem kampánykiadvány), hanem tényként állítja: egyre több terézvárosi és erzsébetvárosi polgár veszi felháborodva tudomásul: képviselőjük „cserben hagyta” őket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.