Lezárják fél Budapestet az esti tüntetés miatt

Hét kerületben is forgalomkorlátozásokra kell számítani.

Marosi Adrienn
2017. 05. 21. 9:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Nem adjuk a jövőnk, itt maradunk!” jelszóval közösen szervezett tüntetést az Oktatási szabadságot! és a Nem maradunk csendben! csoport vasárnapra. Cikkünk megjelenéséig az esemény Facebook-oldalán már 5800 ember jelezte, hogy részt vesz a demonstráción, 7800 ember pedig érdeklődését fejezte ki.

A tervek szerint 17 óra 30 perckor találkoznak a résztvevők a Műegyetem rakparton. A menet onnan a Vámház, a Múzeum és a Károly körúton keresztül a Bajcsy-Zsilinszky útra megy, ahonnan az Alkotmány utcán át a Kossuth térre érkezik majd.

„Lex CEU, civilek elleni törvény, EU-ellenes kampány, a szabad média maradéka elleni háború, reklámadó – és folytathatnánk a sort. Az elmúlt másfél hónapban a kormány szisztematikus hadjáratot folytat a magyar szabadság megmaradt intézményei ellen. A jövőnk ellen” – olvasható az esemény Facebook-oldalán.

„Maradjon a CEU Budapesten, a civilek Magyarországon, Magyarország pedig az EU-ban! – írják a szervezők, hozzátéve: – Két választásunk van, elbújunk, otthon maradunk, elmenekülünk az országból, várjuk, mi fog történni, vagy a saját kezünkbe vesszük a sorsunk irányítását, felemeljük a fejünket, és büszkén, közösen kiállunk Magyarország jövőjéért, a saját jövőnkért.”

A szervezők kiemelték, hogy május 26-án jár le az Európai Bizottság által a magyar kormánynak adott válaszadási határidő. „Üzenjük meg Brüsszelnek és Budapestnek, hogy mi, bal- és jobboldaliak, liberálisok és konzervatívok, együtt állunk ki a magyar szabadságért!” – fogalmaznak.

A tájékoztatás szerint a tüntetésen felszólal majd

A demonstráció miatt hét budapesti kerületben is forgalomkorlátozásokra kell számítani. A rendőrség tájékoztatása szerint reggel hat órától éjfélig lezárják a Műegyetem rakpartot a Szent Gellért tér és a Bertalan Lajos utca között.

Este háromnegyed hattól hétig szakaszosan és időszakosan zárják le a Szent Gellért tér – Szabadság híd – Vámház körút – Múzeum körút – Károly körút – Bajcsy-Zsilinszky út – Alkotmány utca – Kossuth Lajos tér útvonalat.

Reggel hat órától tilos lesz megállni egyebek mellett a Műegyetem rakparton a Szent Gellért tér és a Bertalan Lajos utca között, a Lendvay utcában a Dózsa György úttól a Munkácsy Mihály utcáig, a Bajza utcában az Andrássy út és a Szondi utca között, az Andrássy út páros oldali szervizútján a Bajza utcától a Munkácsy Mihály utcáig, a pesti alsó rakparton a Markó utcai lehajtó és a Margit híd között, valamint a Széchenyi rakparton a Garibaldi utcától a Steindl Imre utcáig.

A BKK honlapján azt írja, a forgalomkorlátozások miatt módosul az érintett közösségi közlekedési járatok – a 2-es, a 47-es, a 49-es villamos, a 9-es, a 15-115-ös, a 16-os, a 105-ös, a 133E autóbusz, valamint a 70-es, a 72-es, a 73-as és a 75-ös trolibusz – útvonala. A belvároson át utazóknak a metrót javasolják.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.