Lezárult a nyomozás a veronai buszbaleset ügyében

A vártnál hosszabb ideig tartott a nyomozás.

MN
2017. 05. 29. 17:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az olasz ügyészség lezárta a nyomozást a veronai buszbaleset ügyében. A jegyzőkönyvet átadták a milánói főkonzulátusnak, a főkonzulátus pedig a lehető legrövidebb időn belül továbbítja a kecskeméti ügyészségnek – közölte kedden a külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter azt írta: az olasz nyomozóügyészség a főkonzulátus kérdéseire azt válaszolta, hogy a veronai buszbalesettel kapcsolatos nyomozás azért tartott hosszabb ideig a vártnál, mert a tragédia napján hivatalban lévő ügyészt időközben áthelyezték, és a nyomozással másik ügyész kezdett foglalkozni.

A külügyminiszter együttérzéséről biztosította a gyászoló családokat – áll az Országos Sajtószolgálathoz eljuttatott közleményben. 

A magyar fiatalokat szállító autóbusz január 20-án éjjel az olaszországi Verona közelében szenvedett balesetet. A szerencsétlenségnek tizenhét halálos áldozata volt. A buszon többségében a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, volt diákok, tanárok és egyikük családja utazott.

A baleset után számos felvetés hangzott el az iskolai kirándulások biztonságának javítása érdekében – például a sofőrök kötelező éjszakai pihenésével kapcsolatban –, ám az Emberi Erőforrások Minisztériuma által készített törvénytervezetben ezek nem szerepelnek

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.