Még nem azonosították az áldozatokat, de a Fidesz már migránsozik

A kormánypárt nem sokat várt arra, hogy politikai céljaira használja fel a manchesteri tragédiát.

Koncz Tamás
2017. 05. 23. 10:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mély megrendüléssel fogadta a manchesteri merénylet hírét és osztozik a gyászolók fájdalmában a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség – jelentette be kedden a kormánypárt, hogy aztán közleményével azzal a lendülettel Brüsszel elhibázott bevándorláspolitikájáról és saját céljairól beszéljen.

A Fidesz nem kertel sokat, közleményükben egyértelműen fogalmaznak:

Az Európát sújtó újabb terrortámadás megerősíti azt a célkitűzésünket, hogy határainkat minden eszközzel meg kell védeni.

Hozzáteszik azt is, hogy a tömeges bevándorlás terrorveszélyt hozott az európai polgárokra, ez alól ma már a fiatalok és a gyerekek sem kivételek.

Szijjártó Péter külügyminiszter az MTI beszámolója szerint pedig arról beszélt az M1-en, hogy Európa az elmúlt két évben körülbelül 1,5 millió „azonosítatlan hátterű és szándékú” embert engedett be, és ezzel óriási biztonsági kockázatot vállalt.

A Fidesz a migrációs válság ügyét úgy köti össze a manchesteri merénylettel és a magyar határok védelmével, hogy még az sem egyértelmű, ki robbantott Ariana Grande hétfő esti koncertjén – a támadó lehetett akár tősgyökeres, de radikalizált manchesteri vagy az Egyesült Királyságban született másodgenerációs bevándorló is.

A 22 életet követelő terrortámadást az Iszlám Állam vállalta magára. A merényletet több államfő elítélte, részvétét fejezte ki többek között Emmanuel Macron francia, Vlagyimir Putyin orosz, Hszi Csin-ping kínai elnök, és Angela Merkel német kancellár is. Sadiq Khan, London muszlim vallású polgármestere barbár, émelyítő tettnek nevezte a fiatalok ellen irányuló támadást, és Facebook-bejegyzésében azt írta, a szíve szakad meg az áldozatokért.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.