Megint megdőlt a hidegrekord

A Nógrád megyei Zabaron -2,4 fokot mértek.

MN
2017. 05. 11. 11:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt éjszaka az év ezen időszakához képest még mindig szokatlanul hidegnek bizonyult: ezúttal főleg Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében és az Északi-középhegység völgyeiben süllyedt helyenként fagypont alá a hőmérséklet – írja honlapján az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

A leghidegebb a Nógrád megyei Zabaron volt, ott -2,4 fokot mértek, ez új országos minimum hőmérsékleti rekord ezen a napon. A korábbi, -2,2 fokos rekordot 1978-ban regisztrálták Kékestetőn.

Az OMSZ előrejelzése szerint csütörtökön többfelé, főként a Duna vonalától keletre számíthatunk záporesőre, néhol zivatarra. A déli, délnyugati szél többfelé megerősödik, a Nyugat-Dunántúlon és zivatarok környezetében viharossá fokozódik. A hőmérséklet délután 19 és 26, késő este 11 és 17 fok között alakul.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.