Megújul az Örsön a parkoló, hétfőtől nem lehet ott parkolni

MTI
2017. 05. 18. 13:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megújul a budapesti Örs vezér terén a P+R parkoló és 2,5-szeresére nő a parkolóhelyek száma. A fejlesztési munkálatok jövő hétfőn kezdőnek és várhatóan szeptemberig tartanak, ez idő alatt a parkolót nem lehet igénybe venni – tájékoztatta a Főpolgármesteri Hivatal az MTI-t. Május 22-től a meglévő parkoló átépítésével kezdődik a felújítás és a bővítés, aminek köszönhetően a jelenlegi 104-ről 265-re nő a parkolóhelyek száma. A munkálatok idejére lezárják a parkoló teljes területét – írták.

A közlemény szerint az Örs vezér tere déli oldalán, a Fehér út mellett található autóbusz-végállomás mögötti, már meglévő P+R parkoló, valamint az attól déli irányban elhelyezkedő, jelenleg kihasználatlan terület beépítésével egy új, korszerű, 265 férőhelyes P+R parkolót alakítanak ki. A várakozóhelyen belül, a metróvégállomáshoz a lehető legközelebb elhelyezve – a bicikliseknek – 40 férőhelyes fedett B+R parkolót is létrehoznak.

A megújult parkolót egy 2010-es közgyűlési rendelet alapján díjfizetés ellenében lehet majd igénybe venni: 6 és 22 óra között alkalmanként egy vonaljegy áráért, 22 és 6 óra között pedig megkezdett óránként 105 forintért lehet majd parkolni – olvasható a közleményben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.