Mellébeszélés miatt jelentették fel Tállai Andrást

Kilenc kérdésből egyre sem tudott értelmezhető választ adni, az LMP feljelentette a NAV elnökét.

MN
2017. 05. 12. 19:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Büntetőfeljelentést tett az LMP-s Hadházy Ákos az adóhivatal vezetője ellen, mert szerinte Tállai András tudatosan kitérő válaszokat adott a kérdéseire.

Hadházy a Központi Nyomozó Főügyészségnél tett feljelentést, ebben pedig arról is beszámolt, hogy március 29-én kilenc írásbeli kérdést küldött Varga Mihálynak a szociális szövetkezetek alapításával kapcsolatban. Varga Mihály helyett Tállai reagált levelére, de egyetlen érdemi választ sem tudott adni a feltett kérdésekre, sőt levelében csak egyetlen mondat utal a Hadházy által felvetettekre, ez:

„A NAV a kérdéses adózói kört már az alakulásától kezdve nyomon követi, a működés alatt folyamatosan monitorozza, illetve kockázatelemzést és a feltárt kockázatok alapján ellenőrzést végez, szükség esetén jelzéssel él a felettes szerv felé.”

Az LMP-s politikus szerint az államtitkár mindössze a Nemzeti Adó- és Vámhivatal közismert feladatköréről számolt be. Tállai úgy látja, hogy a NAV elnöke mindezzel megszegte a válaszadás országgyűlési törvényben is rögzített kötelezettségét – írja az Index.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.