Mészáros-bankókkal tiltakoztak fiatalok a pécsi közgyűlésen

Egy „Csőd” feliratú molinót is kifeszítettek a karzaton.

MN
2017. 05. 30. 12:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több száz, Mészáros Lőrinc felcsúti és Páva Zsolt pécsi polgármester arcképével ellátott játék bankjegyet szórt a képviselők és a meghívottak közé négy fiatal, valamint egy „Csőd” feliratú molinót feszítettek ki a karzaton a keddi pécsi közgyűlésen. A polgármester kiküldte őket a teremből – írja a Szabad Pécs.

A fiatalok a lapnak azt mondták, azért tették mindezt, mert egyértelmű, hogy problémás a költségvetés helyzete. Lehet, hogy ma elfogadják a zárszámadást, hiszen valahogy talán bele lehet tömni a lukakat, de annak, hogy a jelenlegi városvezetés rossz gazda, nyilvánosságra kell kerülnie – fogalmaztak, hozzátéve: ha a város kvázi csődben van, legyen politikai felelőse, vagyis Páva Zsolt polgármester mondjon le. Ha pedig a rossz gazdálkodáshoz a közgyűlés asszisztál, akkor azt is fel kell oszlatni.

A városháza elé két közterület-felügyelőt kértek, hogy felírják a fiatalok elérhetőségét, és eljárást indítsanak ellenük.

A Szabad Pécs azt írja, több mint ötmilliárd forint hiányzik a pécsi önkormányzat kasszájából. A közgyűlést azért hívták össze, hogy hónapokkal a tavalyi év lezárása után elfogadják a zárszámadást, amelybe a pécsi reptéreladást is bele akarják venni.

Páva Zsolt azt mondta, takarékosságra szükség lesz a jövőben, de megszorításokra nem, és a kormánnyal valóban folynak tárgyalások. Ami a repteret illeti: a negatív pénzügyi folyamatot az értékesítés lezárná – véli a polgármester. Elismerte, hogy „kedvezőtlenek a tendenciák”, és nem állítja, hogy stabil lenne a költségvetés, de a működés szerinte normális. Közölte: figyelnek arra, hogy olyan beruházások legyenek, amelyek fenntarthatók, de az új fürdőnél csak azt akarják, hogy legalább nullás legyen, tehát ne termeljen veszteséget – teszi hozzá a Szabad Pécs.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.