Mészáros Lőrincnek most már hídépítéshez is értenie kell majd

A felcsúti milliárdos egyik vállalkozása nettó 28 milliárd forintért vállalta egy új Duna-híd megépítését.

MN
2017. 05. 27. 8:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mészáros Lőrinc cége, a Mészáros és Mészáros Kft. nyerte el az Észak- és Dél-Komárom közötti híd építésére kiírt közbeszerzést – írja a Napi.hu. A lap információi szerint a felcsúti milliárdos egyik vállalkozása nettó 28 milliárd forintért vállalta az új Duna-híd megépítését.

A szeptemberben kiírt közbeszerzésre a Napi.hu értesülése szerint hat pályázat érkezett, de ebből csak kettő volt érvényes. Mészárosékon kívül még az osztrák Strabag tulajdonában lévő Magyar Bau Holding Zrt. pályázott érvényesen, de néhány milliárd forinttal drágábban vállalta volna a projektet. Az építkezésbe bevonják majd többek között Szijj László, Mészáros üzlettársának cégeit, a Duna Aszfaltot és a Hódút Zrt.-t is.

A pályázatot közösen írta ki a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. és a szlovák útfelügyelet, a beruházás szeptemberben indulhat majd el. 

Orbán Viktor miniszterelnök Mészáros Lőrinc meggazdagodásának témája elől pénteken Hódmezővásárhelyen azzal tért ki: az üzleti élet a vállalkozókra tartozik.

„Azt majd minden vállalkozó és minden állampolgár eldönti, hogy mi idegesíti, ez ügyben a kormány ne adjon nekik tanácsokat. Idegességre van ok anélkül is, hogy a kormány tanácsokat osztogatna. Mi azonban egy nagyon fontos vonalat jelöltünk ki a magunk számára, és azt fogjuk követni. Tehát hiába kapunk ilyen kérdésből naponta akár húszat, akkor is mindig ugyanazt fogom válaszolni. A gazdasági élet a vállalkozókra tartozik, az üzlet a vállalkozókra tartozik, a közélet, a politika pedig a politikusokra tartozik. És mi politikát csinálunk” – jelentette ki a kormányfő.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.