Milliókat bukott Siófok egy régi hajó adásvételén

A polgármester feljelentést tett, mert 8 milliót költöttek egy hajóra, de végül 700 ezerért adták el.

MN
2017. 05. 17. 14:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Büntetőfeljelentést tett Lengyel Róbert, Siófok független polgármestere egy régi halászhajó vétele és eladása miatt – közölte az önkormányzat. A Csuka 2 névre keresztelt hajót még 2013-ban vásárolta meg az önkormányzat cége, a Balaton-parti Kft. nettó 3 millió forintért, majd ugyanennyiért felújíttatta, de a fideszes többségű képviselő-testület legutóbbi ülésén arról döntött, hogy 700 ezer forintért eladják.

A vásárlás után három évig nem történt semmi a kimustrált halászhajóval, csak amortizálódott a Balatoni Hajózási Zrt. telepén, majd tavaly nyáron újabb 3 millió forintért (+ áfa) az önkormányzati cég megrendelte az eszköz felújítását. A pénzt kifizették, majd a hajó továbbra is a telephelyen maradt.

A Balaton-parti Kft. élére azóta új vezető került. Pintér Tamás arra az álláspontra jutott, hogy semmit sem lehet kezdeni ezzel a hajóval, egyébként is „ronda” – ezt maga Pintér mondta a legutóbbi ülésen, amelyen kérte a testületet, járuljon hozzá az eszköz értékesítéséhez 700 ezer forintért egy keszthelyi magánszemély részére. A nyolc fővel ülésező testület a polgármester és a Jobbik képviselőjének tartózkodása mellett hozzájárult az eladáshoz. Ezt követően néhány nappal az új tulajdonos ki is fizette és el is vitte a hajót.

„Megértettem, hogy jelen helyzetben az optimális megoldás valamilyen módon megszabadulni ettől a hajótól, akár veszteség árán is, mert csak újabb összegeket kellene ráfordítani. Ebből a szempontból tudomásul is veszem a testület döntését” – írta a közleményben Lengyel Róbert. A polgármester szerint a vásárlásnál és a felújításnál hibázott valaki, és nem lehet szó nélkül elmenni, hogy az áfával együtt kifizetett mintegy 8 millió forintnyi közpénzért olyan értékhez jutott a város, amelyet 700 ezer forintért értékesített a cége.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.