Most a vizes vb miatt áll a bál a Városligetben

Ligetvédők próbálják megakadályozni az építési terület elkerítését.

MN
2017. 05. 18. 10:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több videót is közzétett Facebook-oldalán Antal Nikoletta ligetvédő. Ezekből kiderül, hogy rendőrök jelentek meg a Városligetben, a George Washington sétányon. A felvételek szerint a ligetvédőket felszólították, hogy hagyják el a területet, mivel az egy rendezvény helyszínéül szolgál majd.

A konfliktust az okozza, hogy megkezdenék a Városligeti-tónál a vizes vb szinkronúszó-létesítményeinek építését a beruházók, ezért elkerítenék az építési területet. Azonban az belelóg a ligetvédők által elfoglalt demonstrációs övezetbe. A ligetvédők szerint a tó partján álló fák egyes ágait le kell vágni, hogy az ideiglenes medencékhez szükséges három lépcső elférjen. A Városliget Zrt. a HVG.hu-val közölte: a Bp2017 Zrt.-vel kötött megállapodásban az is szerepel, hogy a cég végeztessen állapotfelmérést a Főkerttel „a használat megkezdése előtt”, majd a verseny után a Főkert megállapítja a helyreállítási feladatok mértékét és árát. Ezt a Bp2017 Kft. fizeti, és az irányadó rendeletet veszi alapul a helyreállításnál. A tó körüli rész egyébként nem a Városliget Zrt., hanem a főváros vagyonkezelésében van.

A Ligetvédők Facebook-oldalára is felkerült egy, a helyszínen készült videó, amelyen látható, hogy elkezdték ledönteni a kihelyezett kerítés elemeit. A felvételhez azt írták, „a kivitelezők az egyeztetés folytatása helyett nekiláttak a tóparti körülkerítés kibővítésének. Azaz csak nekiláttak volna”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.