MSZP: A DK csak színpadi beszédekben hangoztatja az együttműködést

A szocialista párt szerint Gyurcsányék nem tesznek ezért semmit.

MN
2017. 05. 03. 9:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke és pártja csak „színpadi beszédekben” hangoztatja az ellenzék együttműködését, de a gyakorlatban jelenleg ennek az ellenkezőjét látjuk tőlük – reagált közleményben az MSZP arra, hogy Gyurcsány Ferenc kedden Kaposváron azt mondta, a demokratikus ellenzéki pártok még az idén megállapodnak arról, hogy valamennyi választókerületben közös jelöltet indítanak a jövő évi országgyűlési választásokon.

Az MSZP emlékeztetett arra, hogy a párt, ahogy Zuglóban, a józsefvárosi időközi önkormányzati választáson is közös jelöltben gondolkodott, de az erről szóló megállapodást „egy nap alatt felmondta” a DK országos elnöksége.

Hozzátette: most az MSZP azt javasolta, hogy a debreceni időközi választáson egy közös jelölt legyen, akár azon az áron is, hogy visszalépteti saját jelöltjét. Erre – áll a közleményben – a DK „semmilyen érdemi választ nem adott”.

Amikor az MSZP „konkrétan és egyértelműen felvetette, hogy visszalépteti a jelöltjét a győzelem érdekében, Gyurcsány Ferenc pártja mereven elzárkózott ennek a felvállalásától” – hívta fel a figyelmet a szocialista párt.

A közlemény hangsúlyozta: az MSZP a maga részéről „az utolsó pillanatig fenntartja tárgyalási szándékát és ajánlatát” azért, hogy Debrecenben egy közös ellenzéki jelölt induljon a Fidesz jelöltjével szemben. Hozzátette: „A labda  a DK térfelén pattog.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.