Murányi Marcell otthagyja a szocialistákat

Az elmúlt hónapokban a szakember több javaslatot is kidolgozott a párt kommunikációjának átalakítására.

M. László Ferenc
2017. 05. 16. 3:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Otthagyja az MSZP-t Murányi Marcell, a Blikk és a Népszabadság egykori főszerkesztője – értesült több forrásból a Magyar Nemzet. Lapunk úgy tudja, az elmúlt hónapokban a szakember több javaslatot is kidolgozott a párt kommunikációjának átalakítására, de az MSZP elnöksége még meg sem tárgyalta a benyújtott koncepciót. Információink szerint végül a volt főszerkesztő döntött úgy, nem kéri a szerződése hosszabbítását, a szocialisták pedig nem marasztalták. A párt sajtófőnöke, Nyakó István érdeklődésünkre azt válaszolta, közös megegyezéssel váltak el, Murányi távozását ennél részletesebben nem kívánta kommentálni.

Mint arról a Magyar Nemzet elsőként beszámolt, tavaly decemberben az MSZP vezetése szorgalmazta Murányi kinevezését kommunikációs igazgatónak. Bár a tisztséget végül nem töltötte be, szerződést kötöttek vele, tanácsadóként foglalkoztatták.

Az MSZP kommunikációja meglehetősen széttartó és kaotikus. Mindezt az elmúlt napok eseményei is bizonyítják. Miután az Echo TV stábja – a szocialisták szerint a „kilincset rángatva” – mindenáron be akart jutni Botka László szegedi irodájába, az MSZP a múlt csütörtökön úgy döntött, bojkottálja a „Fidesz-pártsajtót”, nem nyilatkoznak többé a közmédiának, a Pesti Srácoknak, az Echo TV-nek, a Magyar Időknek, az Origónak, a 888.hu-nak, a Lokálnak, a Ripostnak és a Magyar Hírlapnak. Az MSZP korábbi elnöke, Kovács László viszont még aznap este megtörte a bojkottot: bement az Echo TV-be, hogy kifejtse, miért nem ért egyet pártja döntésével. Később Burány Sándor egy sajtótájékoztatón nem volt ugyan hajlandó nyilatkozni az Echo TV riporterének, ám amikor a Hír TV tette fel ugyanazt a kérdést, válaszolt rá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.