Nem beszél a támogatásokról a CÖF szóvivője

Az ügyvédi titoktartásra hivatkozva nem válaszolt ifjabb Lomnici Zoltán a Hír TV kérdésére.

MN
2017. 05. 11. 9:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Köti az ügyvédi titoktartás, ezért nem nyilatkozik a CÖF támogatásairól – ezt mondta Hír TV-nek ifjabb Lomnici Zoltán, a szervezet szóvivője.

Korábban a jobbikos Szávay István Varga Mihály minisztert kérdezte arról, hogy az állami cégek mennyi pénzt adtak 2010 óta a Civil Összefogás Fórumnak (CÖF). A tárca azt válaszolta: azok az állami cégek nem adtak pénzt a CÖF-nek, ahol a nemzetgazdasági miniszter a tulajdonosi joggyakorló.

Csizmadia László, a kormányzati propagandát hirdető CÖF alapítója lapunk kérdésére korábban elmondta: a Fidesz pártalapítványától 20 és 40 millió forint közötti támogatásokat kaptak az elmúlt években. Az ellenzéki pártok által nemegyszer több százmilliósra becsült óriásplakát-kampányaik kapcsán viszont csak annyit mondott, hogy cégektől, magánemberektől kapják a támogatásaikat, külföldről egy fillért sem, és minden összeggel el tudnak számolni az ellenőrzésre jogosult szervezeteknek.

A Magyar Nemzetnek egyébként az adatvédelmi hatóság elnöke korábban arról beszélt, hogy megfontolandó, hogy a civil szervezetekkel kapcsolatban ne csak a külföldi támogatások összege, hanem azok az információk is nyilvánosak legyenek, hogy melyik kormányzat által és melyik politikai párt által támogatott szervezet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.