Nem módosítják a felsőoktatási törvényt az EP-döntés miatt

A törvény kiállja mind az alkotmányosság, mind az európai uniós alapértékek próbáját – mondta Palkovics László.

MTI
2017. 05. 18. 11:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerdán politikai döntés született az Európai Parlamentben, és nem kell miatta módosítani a felsőoktatási törvényt – közölte Palkovics László oktatásért felelős államtitkár Debrecenben, egy más témában tartott sajtótájékoztatón. Kérdésre válaszolva azt mondta: az új jogszabály nem CEU-törvény, hanem a felsőoktatási törvény módosítása és több intézményt érint.

– A törvény kiállja mind az alkotmányosság, mind az európai uniós alapértékek próbáját – jelentette ki, hozzátéve: az Európai Bizottságtól három hete kaptak levelet, amelyet meg fognak válaszolni. A törvénymódosítás sem az alapértékek, sem a szolgáltatások szabad áramlása, sem az alkotmányosság szempontjából „nem problémás”, az európai parlamenti döntés politikai döntés volt – hangoztatta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.