Nem mondott le a CEU-ügyi népszavazásról a Momentum

A párt szerint a kérdéseik, az NVB elutasító döntésével szemben, igenis egyértelműek.

MN
2017. 05. 16. 9:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Momentum Mozgalom felülvizsgálati kérelmet nyújtott be a Kúriához, három elutasított népszavazási kezdeményezés ügyében. A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) korábban elutasította a Közép-európai Egyetem (CEU), illetve általában a külföldi egyetemek változatlan működéséről szóló kérdéseket, mivel azokat nem találta egyértelműnek.

A párt szerint viszont kérdéseik egyértelműek, a három közül a legkonkrétabb arról szól, hogy a felsőoktatási törvény egyes szakaszai álljanak vissza az úgynevezett lex CEU elfogadása előtti állapotba. Ennél egyértelműbben nem lehet fogalmazni – áll a Momentum közleményében.

A törvény szerint a Kúriának 90 napja van dönteni, de a Momentum reméli, hogy minél előbb döntés születhet az ügyben, „és nem fentről adják utasításba a végső választ”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.