Nem rendőri erény a tisztességes válaszadás?

Bőbeszédűséggel nem vádolható a BRFK kommunikációs osztálya, ahol a sarló-kalapácsos orosz bandáról érdeklődtünk.

Koncz Tamás
2017. 05. 05. 16:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lengyelországból kitiltott, önkényuralmi jelképekkel vonuló orosz motorosok jelentek meg a budapesti éjszakában. Az Éjjeli Farkasok furcsa látogatása ellenzéki politikusok érdeklődését is felkeltette. 

A Magyar Nemzet online kiadása kíváncsi volt arra, vajon a rendőrség mit tehet hasonló esetekben, lévén a tiltott szimbólumok használata rendre feszültséget okoz a hazai közéletben, ráadásul jogi kategória. 

A hatóság kérésének és elvárásának megfelelően írásban küldtük el három egyszerű kérdésünket. Tettük ezt abban a hiszemben, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság kommunikációs osztályán dolgozók tisztában vannak azzal, válaszaikkal az egész testületet minősítik.

Értik és felfogják emellett azt is, hogy az újságírók nem önmaguk szórakoztatására kérdeznek, így az illetékesek sem csak nekik, hanem a széles nyilvánosságnak, az adófizető magyar állampolgároknak fogalmazzák meg válaszaikat. Ha precízek, szakmailag a helyzet magaslatán állnak, tisztelettudók, akkor is nekik, a tömegnek üzennek – amelyet ugye szolgálnak és védenek. És akkor is, ha ezen jelzők éppen ellenkezője az igaz. 

Szóval ennek reményében érdeklődtünk, hogy: 1) a BRFK-nak tudomására jutott-e az eset? 2) Tervezik-e az üggyel kapcsolatban büntetőeljárás megindítását, és ha igen, milyen jogcímeken? 3) Ha külföldi állampolgárok követték el a magyar Btk. szerint szankcionált cselekményeket, őket hogyan tudja elérni, szankcionálni a BRFK? Kérik ehhez az orosz társhatóságok segítségét is? 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kommunikációs osztályának válaszait a hitelesség kedvéért szó szerint idézzük: 

– Igen.

– Nem.

– Lásd fenti válaszunk.

Mindent értünk. Köszönjük a tájékoztatást!

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.