Nem titkolhatják, hány lovagkeresztet adtak vissza Bayer miatt

Döntött a másodfokon eljáró bíróság.

MN
2017. 05. 18. 5:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meg kell mondania a köztársasági elnök hivatalának, hogy pontosan mennyien adták vissza a lovagkereszt kitüntetést, miután azt Bayer Zsolt publicista, újságíró megkapta – írja a Hír TV.

Az eljárást egy magánszemély indította, mivel a hivatal szerint a díjat visszaadók száma nem minősül közérdekű adatnak. A másodfokon eljáró bíróság viszont másképp döntött, így a Köztársasági Elnöki Hivatalnak számot kell adnia a visszaadott díjakról.

„A Fővárosi Ítélőtábla az elsőfokú bíróság ítéletének nem fellebbezett részét nem érinti, a fellebbezett rendelkezését megváltoztatja, és kötelezi az alperest, hogy 15 napon belül írásban közölje a felperessel, hogy 2016. augusztus 20-a és 2016. november 21-e között hány személy juttatta hozzá vissza ténylegesen az állami kitüntetését. Az ítélet ellen fellebbezésnek nincs helye” – ismertette az ítéletet Kisbán Tamás bíró.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.