Németh Szilárd: Mondja el, igaz vagy sem!

Feljelentést tesz Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke egy ózdi korrupciógyanús ügy miatt. A CEU is előkerült.

MTI
2017. 05. 24. 9:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az országgyűlési képviselő szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján felidézte: egy kiszivárgott hangfelvételen Janiczak Dávid, Ózd jobbikos polgármestere, az ellenzéki párt alelnöke állítólag a város jegyzőjével és alpolgármesterével arról beszél, hogy egy több mint 400 millió forintos vízminőség-javító tenderen előnyben kellene részesíteni egy céget – amely viszont a másik pályázónál 10 százalékkal drágább ajánlatot tett –, és végül az is kapta a megbízást.

Németh Szilárd szerint ideje tiszta vizet önteni a pohárba, Janiczak Dávid, a Jobbik elnökének, „Vona Gábornak a vidéki jobbkeze” ugyanis három hete nem válaszol a feltett kérdésekre.

„Hogy van az, hogy egy olyan párt alelnöke, amely mindig a korrupcióról és az elszámoltatásról beszél, nem áll az emberek elé, és nem mondja el, igaz vagy sem a – sajtótájékoztatón is lejátszott – hangfelvétel tartalma?” – tette fel a kérdést.

A Fidesz alelnöke közölte: ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz hivatali visszaélés gyanújával, és kéri az ügyészséget, hogy vizsgálja meg a hivatali vesztegetés elfogadásának gyanúját is. 

Németh Szilárdot faggatták CEU-ügyben, amelyről közölte: állnak minden tárgyalás elé, de tudomása szerint még nem érkezett meg az Egyesült Államok oktatási minisztériumától az a levél, amelyre Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere vár.

Arra a kérdésre, hogy ha például a Velencei Bizottság a felsőoktatási törvény módosításának visszavonását javasolná, megfontolnák-e, a képviselő úgy reagált: ő biztos, hogy nem, de nem ő az oktatásért felelős tárcavezető.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.