Németh Szilárd: Nincs közöm a meghekkelt alapítványhoz

„Elnézték, melyik ajtón kell bekopogni” – jelentette ki.

MN
2017. 05. 30. 8:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Semmi köze nincs ahhoz az alapítványhoz, amelynek a honlapját kétszer is meghekkelték – állította Németh Szilárd a TV2 Mokka című műsorában. 

„Semmi közöm a Csepel SC Alapítványhoz, elnézték, melyik ajtón kell bekopogni” – mondta a Fidesz alelnöke. Németh szerint az Anonymus akciója így azt mutatja: csakis az a cél, hogy „valamilyen formában besározzák”. Egyben tett egy homályos megjegyzést is, hogy ez az az alapítvány, melyet „tokkal-vonóval elloptak az elvtársak” – írja a Hvg.hu.

A lap kiemeli: a szervezet kuratóriumában Németh valóban nem található meg, ugyanis Németh egy másik, a Csepelre tervezett Magyar Birkózó Akadémiát létrehozó Magyar Birkózó Akadémia Alapítványnak az alapítója, egyben a birkózó szövetség elnöke.

Az ügy előzménye, hogy kétmilliárd forintos költségvetési támogatást kap a Németh Szilárd által alapított és a rezsibiztos lakhelyére bejegyzett Magyar Birkózó Akadémia Alapítvány, hogy felépítse a Kozma István magyar birkózóakadémia multifunkcionális sportcsarnokát Csepelen.

Németh kitért a Magyarország elleni európai parlamenti határozatra is. Az MTI beszámolója szerint úgy fogalmazott: „egy terrorcselekményért elítélt embert felmenteni, és azt mondani, hogy a bíróság gyanús körülmények között hozta meg az ítéletét, és gyakorlatilag egy mártírt akarnak ebből az emberből csinálni, ez elképesztő”. Kíváncsiak arra, hogy a terrorizmus elleni küzdelem miatt életre hívott nemzetközi szervezetek mit szólnak ehhez – jegyezte meg.

Németh Szilárd mindemellett közölte, hogy szerinte valamilyen egyesség lesz Botka László szocialista miniszterelnök-jelölt és Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke között. A kormánypárti politikus úgy látja, jelenleg egy pozícióharc folyik, és legutóbb odáig jutottak, hogy a nemzetbiztonsági bizottságot, a titkosszolgálatokat is használták volna egymás ellen. Megjegyezte azt is, hogy a két ellenzéki politikus soha nem támogatta a határzárat. Nekik „lediktálta Soros György, hogy mit kell tenniük” – fogalmazott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.