Németh Szilárdék hívták a fórumra K. Konrád cégét

Állítása szerint a megbízás csak egy alkalomra szólt, és úgy érzi, jó döntést hoztak.

MN
2017. 05. 31. 15:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csepelen, a Kis-Duna mellé tervezett birkózócsarnokkal kapcsolatos sajtótájékoztatója után válaszolt Németh Szilárd a 444 múlt pénteki Rogán-fórumot védő biztonságiakkal kapcsolatos kérdéseire. Azt mondta, a biztonsági céget a Fidesz helyi szervezete hívta a fórumra, mert megijedtek egyebek közt attól, hogy néhány napja Fekete-Győr András, a Momentum elnöke bement az Origo szerkesztőségébe.

Ezenkívül az is félelmet keltett a csepeli Fideszben, hogy Rogán egyik korábbi fórumára Juhász Péter tiltakozó akciót szervezett, illetve az, hogy Varga Mihály fórumán egy önkormányzati alkalmazásban álló helyi Fidesz-tag lerángatta a lépcsőn a 444 tudósítóját, és kicsavarta a telefont a kezéből – írja a 444. A portál szerint Németh azt mondta, ha tényleg kicsavarta a telefont egy fideszes a kollégájuk kezéből, az nem megengedhető.

A képviselő közölte: ő maga nem látta a szerződést, amelyet a helyi pártszervezet K. Konrádék cégével kötött, de a megbízás csak egy alkalomra szólt, és korábban nem alkalmazták a társaságot egyetlen rendezvényen sem. Hogy K.-ék ellen nyomozás folyik, arról a szerződést megkötők nem tudtak, de Németh azt mondta, beleíratta a szerződésbe azt is, hogy minden egyes őrért a biztonsági cégnek kell felelősséget vállalnia.

A Fidesz alelnöke egyébként úgy érzi, jó döntést hoztak a cég felbérlésével, hiszen a biztonsági őrök remek munkát végeztek, és a fórum is nagyon jól sikerült.

A portál szerint K. Konrád vállalkozása nemcsak Csepelen dolgozott, a társaság honlapjának képgalériás részén látható egy fotó, amelyen egyenruhás emberük áll a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság egyik épülete előtt.

A 444 kedden írta meg, hogy egy csapat különös ember védte a nemzeti konzultáció utolsó fórumát. A rendezvényen dolgozó biztonsági cég ügyvezetője K. Konrád volt, akit Izom fedőnéven ismer a titkosszolgálat. A Dózsa György úton fehér Mercedesével karambolozó M. Richárd és K. Konrád ellen a portál szerint ugyanabban az ügyben folyt titkos nyomozás az év elején. Az LMP szerdán közölte, hogy a nemzetbiztonsági bizottság elé viszi az ügyet, és a Jobbik is bejelentette, hogy a Fidesz és az alvilág kapcsolatának vizsgálatát javasolja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.