Nemzeti konzultáció: meghosszabbítják a visszaküldési határidőt

A Kormányzati Tájékoztatási Központ közölte: a résztvevők száma elérte a másfél milliót.

MN
2017. 05. 17. 9:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A központ tájékoztatása szerint a határidő meghosszabbítása azért indokolt, mert változatlanul több tízezres nagyságrendben érkeznek vissza a kérdőívek, és a kormány szeretné biztosítani, hogy minden állampolgár elmondhassa a véleményét.

A határidő-hosszabbítást a Brüsszellel folytatott jelenlegi viták is indokolják – jegyezték meg. Hozzátették: a meghosszabbított határidő az ellenzéki pártok számára is jó lehetőséget jelent arra, hogy végre ismertessék álláspontjukat az ország jövője szempontjából kulcsfontosságú kérdésekben.

„Ezt már csak azért is joggal várjuk el”, mert a baloldali képviselők nemrég megszavazták az Európai Parlament betelepítési kvótákat szorgalmazó és a határzárat támadó állásfoglalását – olvasható a Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményében.

Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője kedden jelentette be, hogy a Fidesz arra kéri a kormányt, május 20-ról hosszabbítsa meg május végéig a nemzeti konzultációt. A politikus azzal indokolta a kérést, hogy több jelzést kaptak arról, hogy egyes országrészekbe későn érkeztek meg a konzultációs ívek.

Noha interneten is lehet konzultálni Brüsszel és a migránsbiznisz megállításáról, a kormányzati oldal könnyen kijátszható: korábban megírtuk, hogy érvényes ímélcímek segítségével bárki annyi levelet küldhet el, amennyit nem szégyell. Ám nem csak emiatt volt aggályos a konzultáció internetes felülete: a 444 április 9-én írta meg, hogy egy orosz kód is fut az oldalon – vagyis személyes adatok kerülhettek orosz szerverre –, azóta az illetékesek megfogalmazása szerint „a félreértések, rosszindulatú félremagyarázások elkerülése végett” eltávolították a kódot.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.