Novák Katalin lehet a Fidesz új alelnöke

Az Emmi államtitkára a legesélyesebb a Fidesz alelnöki posztjára, ha Pelczné Gáll Ildikó távozik.

MN
2017. 05. 11. 9:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára a legesélyesebb a Fidesz alelnöki posztjára, ha Pelczné Gáll Ildikó távozik a párt vezetéséből – mondták az Atv.hu-nak fideszes források.

A politikust azért válthatja Novák Katalin, mert Pelcznét az Európai Számvevőszék tagjává választották.

Az uniós tisztség összeférhetetlen az európai parlamenti képviselői mandátummal, a számvevőszéki tagoknak teljes mértékben függetlenül, az unió általános érdekeit szem előtt tartva kell ellátni feladatukat.

A Fidesz alapszabálya szerint kétévente kell tisztújítást tartani, ezért minden bizonnyal még ebben az évben rendez kongresszust a párt, mert az előző tisztújítás 2015 decemberében volt.

Alelnöki pozíciót jelenleg Gulyás Gergely, Kubatov Gábor és Németh Szilárd tölt be Pelczné Gáll Ildikó mellett, így utóbbi távozása esetén – a női kvóta íratlan szabálya szerint – eleve indokolt, hogy hölgy kövesse őt a poszton. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.