Nyomozás indult a pécsi buszvásárlás miatt

Hűtlen kezelés gyanújával indult eljárás a 3,5 milliárd forintért vásárolt 115 használt Volvo busz ügyében.

Horváth Csaba László
2017. 05. 22. 12:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújával nyomozást folytat a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a két évvel ezelőtti pécsi használtbusz-beszerzés miatt – derült ki a legfőbb ügyész válaszából. Polt Péternél Szakács László szocialista országgyűlés képviselő érdeklődött. Kiderült, tavaly november óta zajlik az eljárás, aminek keretében már le is foglalták a buszbeszerzéssel kapcsolatos iratokat.

A buszbeszerzés különös körülményeiről a tavaly beszüntetett Népszabadság írt. A lap korábbi cikke szerint Pécs önkormányzati cége egy közvetítő társaság közreműködésével vásárolta meg a 115 használt Volvo buszt Hollandiából összesen 3,5 milliárd forintért. A nyolcéves Volvo-flotta így 700 millió forinttal többe került, mintha azt közvetlenül a tulajdonostól vásárolták volna meg. Az eredetileg 2,8 milliárd forintra tervezett beruházásból így lett végül 3,5 milliárdos. Az önkormányzat tagadja a vádakat, azt állítva, hogy a pluszszolgáltatások miatt lett magasabb az ár.

Közben a Szabad Pécs portál úgy tudja, hogy a hollandok is felfigyeltek az esetre. A portál szerint a holland ügyészség nagyobb mennyiségű készpénzt foglalt le egy pécsi kötődésű, Hollandiában élő magánszemélytől. A két ország bűnüldözési szervei együttműködnek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.