Olimpia nincs, de a százmilliókért rendezendő versenyek megmaradnak

Így akartak pluszpontokat szerezni a pályázatnak.

MN
2017. 05. 21. 10:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyáron Budapesten rendezik meg a világ egyik legnívósabb extrémsport-versenye, a FISE World Series (FWS) világkupa futamát. A kormány több száz millió forintnyi forrást adott az eseményre, hogy pluszpontokat szerezzen a 2024-es budapesti olimpiai pályázatnak – tudta meg a Napi.hu.

A lap felidézi: tavaly decemberben döntött a kormány, hogy 735 millió forinttal támogat egy nemzetközi sportversenyt a Magyar Kerékpáros-szövetségen keresztül. Ugyanakkor az erről szóló kormányhatározat azt nem részletezte, hogy milyen, a „2024. évi olimpiai pályázathoz kapcsolódó, kiemelt hazai rendezésű eseményre” adja a támogatást. A múlt héten aztán a Magyar Kerékpáros-szövetség elnöke, Sándor Benedek, az Emberi Erőforrások Minisztériumától Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Oliver Pascal, a FISE World Series jogtulajdonosa közösen bejelentették, hogy a versenysorozat négy idei futama közül az egyiket Budapesten rendezik. A Napi.hu kérdésére pedig a tárca közölte, hogy valóban erre a versenyre megy el a 735 millió forintos támogatási összeg.

„A FISE-világkupa-sorozat azon túl, hogy hihetetlenül látványos extrém kerékpárverseny, egy igazi fesztivál is, ahol a fiataloktól kezdve a családokon át mindenki remekül érezheti magát. A FISE-versenysorozat sportágai óriási népszerűségnek örvendenek világszerte a fiatal generációk körében, ami azt mutatja, hogy igény van az olyan új sportágakra, amelyek más célcsoportokat, a fiatalok újabb rétegeit nyerhetik meg a sportnak” – indokolt az Emmi, amely mellett a fővárosi önkormányzat is támogatja a programot.

Hasonlóan a kerékpárviadalhoz, a kormány több sporteseményt is támogatott az olimpiai pályázat miatt. Például a triatlonszövetség hasonló indoklással 350 millió, a rögbiszövetség 454 millió, az íjászszövetség 571 millió forintot kapott – teszi hozzá a Világgazdaság.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.