Orbán egy tesztpálya alapkőletételénél sem ment el a migránskérdés mellett

A zalaegerszegi tesztpálya új autók, köztük önvezető járművek fejlesztésére lesz alkalmas 40 milliárdból.

MTI
2017. 05. 19. 13:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor miniszterelnök a zalaegerszegi tesztpálya alapkőletételénél pénteken tartott beszédében kiemelte, hogy a beruházással „Magyarország felkerül a járműipari kutatás-fejlesztés és tesztelés világtérképére, mi, magyarok pedig teszünk egy lépést, hogy Közép-Európa egyik járműipari fellegvárává váljunk”. Ezt követően sorolta azokat a technológiai lehetőségeket, gazdasági előnyöket, amiket az új pálya nyújthat az ország számára. Hangsúlyozta, hogy a pálya uniós támogatás nélkül valósul meg, vagyis szerinte „saját erőből is képesek vagyunk európai és világszintű teljesítményre”.

Hozzátette, hogy kapcsolódó beruházásként napokon belül döntés születik a Zalaegerszeget és az M7-es autópályát összekötő gyorsforgalmi út még hiányzó forrásairól, a tervezés már megindult, a határidőket tartani lehet.

A magyar munkavállalókra gyakorolt hatás kapcsán Orbán Viktor kifejtette,

„magyar Magyarországot akarunk, a mi munkaerő-tartalékainkat akarjuk mozgósítani, nem akarunk bevándorlókat, migránsokat”.

A miniszterelnök beszédét több száz meghívott között hallgatta a Bosch, a Continental, az Ericsson, a General Electric, a Flextronics, a Huawei vagy a Nokia képviselője, valamint a brit, a japán, a német és az osztrák nagykövet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.