Orbán Viktor ráhatására nyomoznak a Magomed-ügyben

Komáromy Gergely nem örülne, ha kiutasítanák a csecsen férfit.

Unyatyinszki György
2017. 05. 02. 18:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Szabadság téri szovjet katonai emlékművet festékkel megdobáló Komáromy Gergelyt kedden tanúként hallgatta meg a BRFK felderítési osztálya Tényi István egykori fideszes képviselő feljelentése nyomán. Szintén meghallgatja a hatóság Magomed Daszajevet és azt az operatőrt, akivel közösen a bizonytalan hátterű csecsen bocsánatkérésre vette rá Komáromyt, és ezt videóra is rögzítették – tudta meg a Magyar Nemzet az aktivistától.

A feljelentéssel igazán azt követően kezdett foglalkozni a hatóság, hogy Orbán Viktor múlt heti brüsszeli látogatásán elmondta: felkérte Pintér Sándor belügyminisztert, hogy vizsgálják ki, a Magomed néven ismertté vált csecsen férfi kényszerítően, fenyegetően lépett-e fel. Magomed Daszajev egy zárt, orosz nyelvű Facebook-csoportban korábban indulatosan azt írta, hogy meg kell verni Komáromyt a tettéért.

Az ügyet kiemelten kezelik, erről árulkodik, hogy a felderítési osztály nyomoz. „Attól nem lennék boldogabb, ha elítélnék vagy kiutasítanák” – mondta a csecsen férfiról Komáromy. Mivel az ügy nem magánvádas, ő hiába mondja azt, hogy megbeszélték a dolgot Magomeddel, és végül nem verték meg, attól még a hatóságok nem szüntetik meg az eljárást. Szerinte a kormány kirakatügyet kreált, melynek során őt akkor is megvédik, ha a kabinet politikája ellen tüntet. Hozzátette, inkább annak örülne, ha a nyomozás a magyarországi orosz befolyás feltérképezésére irányulna. Eredetileg is ezért indította akcióját.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.