Orbán Viktor születésnapi ajándéka: százmilliók a családnak

Összesen 730 millió forintnyi osztalékot fizet ki a miniszterelnök családjának a cége.

Jandó Zoltán
2017. 05. 31. 6:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elég jól sikerült a 2016-os év az Orbán család tulajdonában álló Gánt Kő és Tőzeg Kft-nek. A társaság közel 40 százalékkal, 464,7 millió forintra növelte árbevételét, nyeresége pedig ennél is nagyobb mértékben emelkedett: a 255 milliós adózott profit négyszerese a 2015-ösnek. A korábbi gyakorlattal szemben ugyanakkor a miniszterelnök édesapja, édesanyja és testvére tulajdonában lévő társaság ezúttal ki is fizeti osztalékként a nyereséget.

Sőt a tulajdonosok nem csak a 2016-os, hanem a korábbi évek eredményét is most veszik ki a cégből: összesen 730 millió forintot. Ennek egy részét épp a mai napig fizeti ki a vállalat: a kormányfő születésnapján 233 millió forinthoz jut a család.

A cég tulajdonosai arra számítanak, hogy az idén már nem nő akkorát a társaság, mint tavaly. A taggyűlési jegyzőkönyv szerint 2017-ben 450 millió lehet a Gánt Kő és Tőzeg Kft. árbevétele.

Mint arról korábban beszámoltunk, látványosan megugrott az elmúlt években azon cégeknek a bevétele és nyeresége, amelyek Orbán Viktor miniszterelnök családtagjainak a tulajdonában vannak. A bányászattal, betontermékek gyártásával és szállítmányozással foglalkozó vállalkozások közvetett csatornákon az állami megrendelésekből is részesednek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.